Xbox 360
Als je als serieuze gamer op zoek bent naar de ultieme console, hoef je niet verder te zoeken. Deze console beschikt standaard over alles wat je nodig hebt en biedt je zodoende een onovertroffen gaming- en entertainmentervaring.De Xbox 360 is een spelcomputer geproduceerd door Microsoft en ontwikkeld door een samenwerking van IBM, ATI, Samsung en SiS. Zijn Xbox Live dienst laat spelers toe om online tegen elkaar te spelen en om arcade games, trailers, TV shows, muziekvideos en gehuurde films te downloaden. De Xbox 360 is de opvolger van de Xbox en concurreert tegen Sony's Playstation 3 en Nintendo's Wii als deel van de zevende generatie.De Xbox 360 werd officieel onthuld op MTV op 12 mei 2005, met als gevolg een gedetailleerde lancering en game informatie op de E3. Het is de eerste console dat tegelijkertijd in de 3 hoofd regio's werd gelanceerd en ondersteuning geeft aan draadloze controllers vanaf het begin van de lancering. De console was compleet uitverkocht tijdens de uitgave (behalve Japan) en heeft sinds het 2e kwartaal van 2007 wereldwijd 11,6 miljoen eenheden verkocht. Er zijn drie verschillende versies op de markt (die beneden in een lijst staan).
De Xbox Live-dienst is enorm verbeterd. Er zijn twee soorten Xbox Live: de silver-versie (gratis) en de gold-versie (hiervoor moet betaald worden, 60 euro per jaar). Met de silver-versie kun je scoreboards bekijken en extra's downloaden. Met de gold-versie kun je ook online spelen. Dergelijke toepassingen zorgen voor enorme datastromen. Een breedband-aansluiting is dan ook vrijwel noodzakelijk voor Xbox Live.
De naam 360 slaat op het aantal graden in een cirkel, wat de oneindigheid van de Xbox moet voorstellen. De aan-en-uitknop is expres groot gemaakt, omdat deze ook een cirkel is. Maar er zit ook een aardsere gedachte achter de naam. Mocht deze console de Xbox 2 gaan heten, dan zou deze achterlopen met het getal in de naam van de concurrent Playstation 3.
Het design is kleiner gemaakt dan bij de eerste Xbox. Hiervoor is wel de voeding buiten de console gebracht. De standaardconsole heeft een witte kleur met groene tinten. De voorkantjes (frontjes/faceplates) kunnen worden verwisseld, met het idee om iedereen een unieke Xbox 360 te laten hebben.
Hyves
Hyves is inmiddels inmens populair. Iedereen heeft het van de gewone normale mens tot de grootste artiest : DJ Erik-E, DJ Chuckie, Dj Lucien Foort, bedrijven en soapies. Heb je geen hyves dan hoor je er niet bij!Krabbelen is al bijna hetzelfde geworden als een sms sturen.Via hyves kom je in contact met je vrienden, ontmoet je nieuwe en kom je oude tegen van je oude basisschool tot je vroegere zwemclub. Hyves (naar hive dat Engels is voor bijenkorf) bestaat sinds oktober 2004 en is een gratis Nederlandse profielensite net zoals bijvoorbeeld Cu2, maar dan vooral gericht op het onderhouden/uitbouwen van een vriendennetwerk. Hyves is met name populair onder studenten. Nog geen tweeën en een half jaar na oprichting telt sociaal netwerk Hyves al meer dan drie miljoen leden. Bijna 70 procent van de leden komt uit Nederland:2,1 miljoen. Hyves werd opgericht door Raymond Spanjar, Koen Kam en Floris Rost van Tonningen die hiermee een gat in de markt sloegen.
Trouwens Hyves is tot de populairste online community van 2007 bekroond.Beter goed gejat dan slecht bedacht: want het idee bestond al veel langer: partypeeps2000, cu2, Partyflock en Myspace.Want in tegenstelling tot de populaire profielensite Cu2/partypeeps2000 is er geen kennis van html benodigd voor het maken van hyves-profielen. Deze kunnen eenvoudig worden opgebouwd door het invullen van vragenlijstjes en het uploaden van een of meerdere afbeeldingen. De site breidt haar diensten uit en heeft inmiddels een marktplaatsfunctie en een optie om met oude klasgenoten in contact te komen. Bij dit laatste stelde Hyves het betere alternatief voor concurrent Schoolbank.nl te zijn. De spelling Hyves, in plaats van het Engels correcte Hives, heeft te maken met het feit dat de domeinnaam hives.nl al in gebruik was. Overigens betekent het Engelse hives netelroos.
Trend van de Toekomst
In de toekomst zullen er geen spellen meer in de winkels te koop zijn. De traditionele familiespellen zullen wegvallen.
Digitaal en online spelen wordt steeds populairder. Hierdoor zullen steeds meer spellen die te koop zijn in de winkels gaan verdwijnen en wordt het steeds gemakkelijker om samen te gamen. De overgebleven spellen zullen nog wel online te koop zijn. Alles wat je koopt/bestelt wordt thuis geleverd. Het gaat in de toekomst steeds meer om gemak.
Microtrend: Online shoppen voor Spellen
Maxitrend: Simpel games kunnen kopen
Megatrend: Digitalisering
Trends van Toen
Converse Allstars
Een product dat iedereen wel kent. De Converse Allstars, een model schoen dat vroeger als een sportschoen werd beschouwd, maar tegenwoordig als een sneaker, ofwel een modeproduct.
Deze schoenen, origineel van katoen, of canvas hebben een eenvoudig ontwerp wat veel mensen aanspreekt, ook de enorme diversiteit in kleuren en modellen zorgt ervoor dat de doelgroep effectief groter is. Deze schoen wordt door bijna alle verschillende subculturen onder de jeugd gedragen, en wordt door zowel jongens als meisjes gekocht. Eigenlijk is het product sinds de lancering in 1971 nooit echt uit de mode geweest, hoewel er wel periodes waren dat de schoen wat minder populair was. Deze trend kun je volgens de piramide een maxitrend noemen, hoewel ze ook veel eigenschappen bezit van een microtrend, vooral het personaliseren van het product, kan men onderscheid maken, en toch aan de huidige mode beelden voldoen
Flippo’s
Een echte trend van vroeger is de flippo.Een Flippo is de benaming voor een schijfje dat gratis bij de chips van Smiths zat. Op de flippo werden verschillende stripfiguren afgebeeld, waaronder ook de karakters uit de Looney Tunes. In Nederland werd de flippo voor het eerst geïntroduceerd in 1995, waarna er een ware rage ontstond. Vooral bij kinderen van de basisschoolleeftijd was de flippo om te verzamelen en onderling te ruilen erg populair. Ook werden met de flippo verschillende spelletjes gespeeld, deze werden zowel door de fabrikant als de kinderen zelf verzonnen en meestal was het doel hiervan het winnen van andermans flippo's. Naast de flippo werden door Smiths ook verschillende verzamelmappen uitgegeven; voor deze mappen waren ook aanvullingen verkrijgbaar, dit betrof voornamelijk nieuwe voorbeeld/verzamelbladen.

Piramide
Micro : Flippo’s Plaatje Flippo's
Maxi : Verzamelen
Mega : Zelfontplooiing
Trendwatcher
Hilde Roothart
Hilde Roothart een beeld van de veranderende maatschappij en consument. Dat doet ze vanuit haar functie van trendonderzoeker en trendwatcher Trendslator. Volgens Roodhart komt trendwatchen niet simpelweg neer op het bekijken van trends, het is meer dan dat.Een professionele trendwatcher gaat namelijk een niveau verder volgens de auteur. Die onderzoekt trends, en zoekt naar samenhang tussen lange- en korte termijntrends. Wie dat doet, is geen trendwatcher, maar een ziener.

Hilde heeft het boek “zien” geschreven voor "alle mafketels, managers en medewerkers die willen weten wat de consument beweegt, hoe trends en veranderingen ons leven en koopgedrag beïnvloeden, hoe u kunt inspelen op ontwikkelingen en zicht krijgt op de markten van morgen."
Hilde Roothart (1966) studeerde modevormgeving aan de Utrechtse Hogeschool voor de Kunsten. In Parijs deed ze ervaring op bij twee stylingbureaus, Peclers Paris en het bureau van Lidewij Edelkoort. Terug in Nederland werkte ze achtereenvolgens bij de styling- en adviesbureaus van Günther Frank en Milou Ket. In 1996 richtte ze het adviesbureau Trendslator op dat zich bezighoudt met de vertaling van trends naar strategieën en concepten, markten en merken.
Ze publiceerde over trends in Eye, MarketingTribune, NRC Handelsblad en Tijdschrift voor Marketing. Samen met Wim van der Pol schreef ze 'Van Trends naar Brands' (2001) dat werd uitgegeven door Kluwer. In het najaar van 2005 verscheen 'ZIEN' - Trends van vandaag, markten van morgen' bij uitgeverij Business Contact.
Ze geeft met enige regelmaat gastlessen (Academie voor Management, Amsterdam Fashion Institute, Artemis Styling Academie, Haagse Hogeschool, Piet Zwart Institute). Daarnaast is ze een regelmatige spreker op bijeenkomsten over trends en de toekomst.
Een hele boeiende vrouw die veel afweet van het vak, ze is inspirerend en heeft een goede kijk op de trends van nu en in de toekomst.
Haar spreuk is erg inspirerend;
"Wie ziet en weet wat de trends zijn, kan ophouden met het kijken naar trends en beginnen met het creëeren van zijn of haar eigen toekomst." Hilde.
Bronnen:
www.wikipedia.nl
www.hyves.nl
www.trendslator.nl