woensdag 19 maart 2008

Concept verslag Cellina Bus

Concepten van nu

Concept 1: Sustainable Dance Club



Dit is een concept gebaseerd op plezier maken en milieubewust bezig zijn. Op feesten georganiseerd door Sustainable dance club kun je jouw milieubewustzijn combineren met hippe dance moves. Een bewegende dansvloer wekt energie op voor de draaitafels en verlichting. De watermuur zet condens om in koelwater en daarnaast worden lege bierflesjes tot kunstwerk verheven in een speciaal ontworpen constructie. De kleur van de muur verandert al naargelang de hitte van de avond toeneemt. Gaaf toch? Flink uit je dak gaan en het is niet eens slecht voor het milieu! Dit concept is een succes vanwege de combinatie milieubewust bezig zijn en plezier maken. Eigenlijk is de Sustainable dance club in eerste instantie een gewone discotheek. Alleen wie verder kijkt weet wel beter. Het geeft je een goed gevoel om hier uit te gaan. Je maakt plezier zonder er de natuur mee te schaden. En dat is iets wat veel mensen aantrekt.


Concept 2: Apple en Nike sport kit

Apple en Nike hebben samen de Nike en Apple sport kit ontwikkeld. Dit is een personal coach die je tijdens het lopen realtime audio feedback geeft over afstand en verbrande calorieën. Na afloop kun je de gegevens synchroniseren met je persoonlijke website van Nike en zo kun je je vorderingen in de gaten houden. Super handig dus voor de sportfanaten onder ons. Het enige wat je hoeft te doen is een paar speciaal daarvoor gemaakt Nike schoenen en een ipod nano + sport kit. En dan ben je klaar om te gaan! Ik vind dit een geweldig concept! Je hoeft nu niet meer perse iemand erbij te hebben die jou aanmoedigt tijdens het hardlopen of iemand die jou prestaties in de gaten houd. Dit kun je nu allemaal zelf.





Concepten van vroeger; Mobiele telefoons

De mobiele telefoons vind ik een goed bedacht concept. Het begon natuurlijk al een beetje met de uitvinding van de draadloze telefoons. Daarmee kon je in een straal van een aantal meter bij de ontvanger vandaan gewoon bellen als je in de keuken stond. Je was niet meer gebonden aan het draadje wat van de hoorn naar het toestel liep. De mobiele telefoon werd ongeveer 15 jaar geleden op de markt gebracht.

Het is nu al vrij lang ongekend populair. Bijna iedereen heeft wel een mobiele telefoon. Vroeger werd het mobieltje alleen maar door mensen gebruikt die werkten. Later werd het ook door de ‘gewone’ consument gebruikt, aangezien het beter betaalbaar werd en er zo ook meer interesse voor kwam. In eerste instantie kochten mensen het mobieltje om hem te gebruiken in geval van nood. Maar al heel snel gebruikte men de mobiele telefoon als een gewone telefoon. Ze voerde hier ook de dagelijkse gesprekken mee. De mobiele telefoon is nu helemaal geïntegreerd in de samenleving. Je kunt er nu niet alleen nog maar mee bellen, maar je kunt er ook muziek mee luisteren en internetten onder andere. Bijna iedereen heeft er wel één. Van hele kleine kinderen tot aan bejaarden.

Concept ontwikkelaar

Reinout Oerlemans werd geboren op 10 juni 1971 te Mill.Na een lange carrière bij de bekende Nederlandse soap ‘Goede Tijden, Slechte Tijden’ en als presentator van het programaa Idols, richtte Reinout Oerlemans het bedrijf Eyeworks in 2001 op. Dit deed hij samen met de ervaren Endemol managers Robert van den Bogaard en Ronald van Wechem. Na vier jaar is Eyeworks Nederland’s op een- na- grootste TV productie bedrijf en produceert het programma’s en formats voor verschillende genres, van drama tot sport tot reality-tv. Het meest bekende format/concept van Eyeworks is waarschijnlijk wel de IQ test, uitgezonden bij BNN. Deze shows scoren verassend hoge kijkcijfers – ook in het buitenland. Verder is Eyeworks verantwoordelijk voor de reality- soap “De Bauers”, waarvoor zij in 2004 de Gouden Televizierring hebben gekregen. Daarnaast is ook de succesvolle latenight- show Jensen op RTL5 in verband te brengen met Eyeworks.



Daarom vind ik dat Reinout Oerlemans als bedenker van TV-formats een goede conceptontwikkelaar is. We leven in een tijd waar creatieve ideeën al gauw gekopieerd en uitgemolken worden (denk aan alle Big Brother spin-offs) maar Reinout en zijn team bij Eyeworks weten met hun formats toch ook veel origineels te laten zien. In recentelijk nieuws op de Eyeworks website staat bovendien vermeld dat het Nederlandse bedrijf een zeer lucratieve overeenkomst heeft gesloten met een Amerikaans bedrijf, waardoor voor Eyeworks de immense Amerikaanse “tv-markt” opengaat. Reinout gaat binnenkort dan ook emigreren met zijn gezin naar Amerika.



Bronnen:

Futureeyes.web-log.nl
http://www.1001artiesten.nl/
http://www.eyeworks.nl/
http://www.wikipedia.nl/
Bladen:
- story
- privé
- AD

Geen opmerkingen: