dinsdag 11 maart 2008

Concept verslag shalini Gowrie

Concepten van Nu

Digitale fotolijsten
Met een digitale fotolijst worden al uw leuke fotomomenten op een centrale plaats vertoont. Steek de geheugenkaart van uw digitale camera in het frame, en geniet met de lijstjes van uw digitale foto’s die één voor één af worden gespeeld, vergelijkbaar met een diavoorstelling. Zo ziet u bijvoorbeeld elk uur een andere foto in uw kamer.
De prijzen voor een lijstje verschillen van €60,- tot €200,-.





Digitale fotolijstjes bieden unieke mogelijkheden; geen statische weergave van een enkele foto, maar een volledig fotoboek met al uw mooiste momenten. haarscherpe LCD display. Uw foto's komen echt tot leven. Het is mogelijk een enkele foto continu weer te geven of om een doorlopende diashow weer te geven. De interval en overgangen zijn per lijst instelbaar. Zo kunt u de interval instellen op 24 uur, waarbij u elke dag automatisch een nieuwe foto in de lijst heeft. Unieke mogelijkheden.



Behalve het weergeven van foto’s zijn een aantal lijstjes ook geschikt om video (MPG4, DivX, XviD) en muziek (MP3) af te spelen. Een fotoboek verandert daarmee in een videoboek. Het is mogelijk om foto’s en videobeelden op te zelfde geheugenkaart te zetten en naar keuze de foto’s of video’s af te spelen. De multimedia fotolijsten spelen MP3 muziekbestanden direct af via de ingebouwde speaker. Plaatst eenvoudig een heel muziekalbum op een geheugenkaart en speel deze direct af. De lijst bevat ook aansluitingen, om hem door te lussen naar de televisie.

PlayStation 3

De PlayStation 3 (PS3) is Sony’s's derde console in de Playstation-serie die door Sony is ontwikkeld. Het is de opvolger van de Playstation 2 en neemt het vooral op tegen Microsofts Xbox 360 en Nintendo's Wii. Deze horen samen tot de zogenaamde next-gen game-consoles.
De PS3 werd door Sony officieel onthuld op 16 mei 2005 tijdens de E3 conferentie, waar het publiek de console voor het eerst kon zien.

Met de komst van de PlayStation 3 zijn alle console-bouwers aanbeland bij hun derde generatie spelcomputers: geavanceerde systemen die behalve als spelcomputer ook als digitaal mediacentrum voor het hele gezin dienen.

De PlayStation3 misstaat zeker niet in de huiskamer. De glimmende sciencefiction-achtige behuizing kan, net als de concurrerende Xbox 360, liggend en staand worden gebruikt. Maar in tegenstelling tot de Xbox blijft de nieuwe PlayStation vrij stil. Een ander voordeel is dat de PS3 geen losse adapter heeft en standaard over WiFi beschikt. Dat scheelt weer wat kabels in de woonkamer.



Dat de PlayStation 3 met de nodige vertraging in de Europese winkels verscheen had te maken met productieperikelen rondom de geavanceerde Blu-Ray speler waarmee het apparaat is uitgerust. Deze potentiële opvolger van de dvd kan films op HD-formaat (high-definition, of te wel hoge resolutie) weergeven, maar - belangrijker voor de gamer - een Blu-Ray schijf kan uitgebreidere games bevatten met meer details en variatie.
Die moderne Blu-Ray-capaciteit maakt de PS3 tot een bijzonder, maar ook prijzig apparaat. Aan de andere kant; filmliefhebbers die een losse Blu-Ray speler willen kopen zijn daar nu nog minstens duizend euro voor kwijt. De PS3 doet het voor de helft.

Wat zit er verder in de doos? Onder meer alle videokabels (ook HDMI) om de PS3 op de tv aan te sluiten en een draadloze controller. Die kan, dankzij bewegingssensoren, ook spellen besturen door deze zogeheten Six Axis Controller te bewegen. Nog niet zo uitgebreid als de Nintendo Wii remote dat kan (die ook als hockeystick, golfclub of bowling-hand kan dienen), maar het is een aardig gebaar naar de beginnende gamer die geen trek heeft om alle knoppen van de controller eerst uit te vogelen.

Dankzij de usb-poorten, geheugenkaartlezer en Bluetooth-ontvanger zijn externe apparaten eenvoudig op de PlayStation 3 aan te sluiten. Dat geldt voor digitale camera’s, mp3-spelers, maar ook voor een draadloze muis of keyboard. De internetverbinding dient nu nog vooral om contact te maken met Sony’s online platform, waar je games kunt kopen en andere gamers treft. De internetbrowser van de PS3 is wel volledig functioneel en kan ook bijvoorbeeld de flash-filmpjes van videosite Youtube.com op het tv-scherm toveren. Jammer genoeg heeft de PS3 geen mogelijkheid om films en muziek vanaf een andere pc in het thuisnetwerk af te spelen. Microsoft heeft die functie wel goed geïntegreerd in de Xbox 360, die dient als een verlengstuk van een Windows-computer met Mediacenter-software.

Foute Concepten Verleden

Reclames van Scarlet met o.a. Beau van Erven Dorens in de hoofdrol



Wij vinden dat de reclames voor Scarlet internet en tegelijkertijd telefoon abonnementen een voorbeeld van een fout concept. De reclame is niet stimulerend voor de kijker en iedereen vindt de reclame dan ook zeer irritant. Nou wordt Beau er niet echt populairder op, maar ook het feit dat hij vrijwel naakt is wordt niet gewaardeerd. Het feit dat er dan nog vervolgen op de reclame zijn gemaakt, maar dan een mooie vrouw en een klein lief meisje in de hoofdrol in plaats van met Beau wordt helemaal irritant gevonden door de kijker en iedereen spot er dan ook mee. Deze reclame was dan ook genomineerd als meest irritante reclame van dit jaar. Bovendien waren er een aantal merken die een parodie op deze reclame hebben gemaakt om zo de kijker nog eens extra voor zich te winnen. Zo heeft bijvoorbeeld Croky zijn mascotte, de rode papagaai, ook verkleed in enkel een onderbroekje en zegt hij hetzelfde ‘pling’ als dat Beau in de reclames doet. Ondertussen verteld de papagaai iets over Croky en zijn producten, maar daar let eigenlijk niemand meer op. Iedereen kijkt juist naar hoe de papagaai Beau na doet en dat bevestigt wat de makers van de Croky reclame al dachten, de kijkers ergerden zich aan Beau en willen hem het liefst in zijn hemd zetten. Kortom geen geslaagd concept van Scarlet om Beau in zijn onderbroek te zetten!

Reclames van UPC

In deze reclames over onder andere de “ADSL inruilweken” wordt een man, Hans genaamd, achtervolgd door een medewerker van UPC. Ze verschijnt ineens op televisie en hangt aan de telefoon en spreekt Hans hierbij persoonlijk aan “Hans, bel je me nog” of “Hans, ruilen?”. Deze reclames hebben naar ons idee een verkeerd effect. Deze reclame geeft het beeld dat UPC erg opdringerig is in haar verkoopmethoden. Door consumenten lastig te vallen, dit beeld wordt in de werkelijkheid ook nog eens bevestigd. Ongevraagd komen er pakjes aan de deur, als je deze niet aanneemt hangen ze gelijk aan de telefoon. Neem je deze wel aan, is het heel moeilijk om er weer vanaf te komen. Kortom het is een fout concept, men vindt de reclame irritant en het geeft een negatief beeld van UPC. Wat natuurlijk niet de bedoeling is.


Belangrijk Concept van Toen

Senseo
De Senseo is een koffiezetapparaat dat in samenwerking is ontwikkeld door Douwe Egberts en Philips. Het werd in februari 2001 op de markt gebracht. In de eerste vier jaar werden er wereldwijd meer dan 15 miljoen Senseo's verkocht. Senseo onderscheidt zich van de traditionele filterkoffiemethode door het gemak van koffiepads, de tijdwinst van watertoevoer onder druk, en een vrij stevige schuimlaag.

Senseo is een samenwerking tussen Philips en Sara Lee, waarbij Philips de apparaten produceert en Sara Lee de koffiepads. Het apparaat is onder meer verkrijgbaar in Nederland, Duitsland, Belgie, Frankrijk, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Onderzoek wijst uit dat meer dan 90% van de Senseo-gebruikers wereldwijd tevreden en/of heel tevreden is met de koffiezetmachine. De smaak van de koffie en het gebruiksgemak van het systeem zijn de meest geprezen kenmerken. Bovendien heeft Senseo systeem meer dan 10 awards ontvangen vanwege marketingbureaus en consumententestorganisaties en consumentenmagazines. Senseo is de meest populaire koffiezetter in alle West-Europese landen waar hij op de markt werd gebracht en is de absolute nummer 1 qua verkoop. Senseo heeft al een marktaandeel met twee cijfers verworven op al zijn markten en tegen eind 2004 waren wereldwijd al meer dan 8,5 miljoen Senseo koffiezetters verkocht. In België zorgde de lancering van Senseo voor een forse stijging van het volumeaandeel van Philips in koffiezetters, van 30% in 2001 naar 59% eind 2004. Ruim 25% van alle huisgezinnen in België heeft nu een Senseo systeem in huis.

Het Senseo coffee pad systeem werd ontwikkeld met de bedoeling in te spelen op de veranderende behoeften en gewoonten van de koffieverbruikers. Duidelijke trends onder de consumenten, zoals een hogere graad van individualisering, de daling van het gemiddeld aantal personen per huisgezin en een toenemende focus op snelheid en gebruiksgemak in de bereiding van gerechten en dranken, lieten uitschijnen dat de consumenten openstonden voor een alternatief koffiezetsysteem,waarmee ze van hoge kwaliteit koffies konden genieten. Deze trends werden duidelijk bevestigd door de stagnatie op de markt van de koffiezetters, die een beperkte groei liet optekenen in termen van waarde en quasi geen groei in termen van volume. Voor het koffiezetten wordt een pad met gemalen koffie in de padhouder geplaatst. Heet water wordt naar het compartiment met de koffiepad gepompt, waar de extractie van het koffiemaalsel gedurende een halve minuut plaatsvindt. Het koffiewater spuit via een klein gaatje onderin de padhouder een volgend compartiment binnen, waarbij schuim ontstaat door de botsing van de straal op koffiewater onderin het compartiment. De pomp is een vibratiepomp, herkenbaar aan het luide pulserende geluid. Een stiller pomptype was mogelijk geweest, de rotatiepomp, maar die is minder compact en duurder. De Senseo heeft een extern waterreservoir waarvan het waterniveau wordt gepeild met een magnetische vlotter. Als de vlotter de bodem van het reservoir bereikt activeert een sensor een knipperlicht dat attendeert op de noodzaak van bijvullen.

De vormgeving is van het ontwerpbureau WAACS uit Rotterdam, in opdracht van Douwe Egberts.





Het Senseo koffiezetsysteem is een baanbrekende innovatie die een totaal nieuw segment op de markt van de koffiezetters gecreëerd heeft en het enorme succes van het systeem in West-Europa en in de Verenigde Staten heeft een aantal concurrenten op de koffiemarkt ertoe aangezet gelijkaardige versies van de coffee pads en van het toestel te ontwikkelen. Philips en Douwe Egberts hebben er echter het volste vertrouwen in dat enkel het Senseo systeem die unieke smaak en dat exclusieve schuimlaagje biedt. Beide spelers zijn van plan het segment verder te ontplooien met nog andere innovaties. Philips en Douwe Egberts zullen verder blijven bouwen aan het nieuwe segment van de koffiezetters voor een of twee kopjes; ze zullen de consumenten blijven boeien met nieuwe variëteiten van Senseo koffie en toestellen en blijven uitpakken met nieuwe baanbrekende innovaties.

Dit toch wel fenomenale succes is de resultaat van het sterke partnership tussen Philips en Douwe Egberts, dat beide ondernemingen de mogelijkheid heeft gegeven om hun troeven optimaal uit te spelen. Beide ondernemingen coördineren en integreren hun competenties op het gebied van van ontwikkeling, productie, marketingstrategie en innovatie. Drie troeven liggen aan de basis van de uitstekende prestaties van het Senseo koffiesysteem:- Grondige kennis van de vraag van de consument - Sterk en goed uitgetest distributienetwerk - Blijvende innovatie en toekomstige ontwikkelingen

Bekende Conceptontwikkelaar

Joop van den Ende


Joop van den Ende is op 23 februari 1942 in Amsterdam geboren. Hij volgt een opleiding tot timmerman en technisch tekenaar. Hij wil zelf artiest worden, maar Joop is niet zo talentvol. Daarom opent hij in 1962 een feestartikelenwinkel en een theaterbureau.

Begin jaren zeventig begint hij zijn eerste theaterproductie. In de daaropvolgende jaren maakt Van den Ende verschillende succesvolle televisiepogramma’s, zoals de 'Playbackshow', 'de Soundmixshow', 'Goede tijden Slechte Tijden' en 'Big Brother'.

n 1989 begint Joop van den Ende de televisiezender TV10. Deze zender krijgt echter geen toestemming om uit te zenden in Nederland. Enkele jaren later mislukt ook zijn televisiezender Sport7.

Joop van den Ende opent in 1993 het Circustheater in Scheveningen met de musical 'The Phantom of the Opera'.
In 1994 gaat hij samenwerken met zijn tot dan toe grootste concurrent John de Mol. Samen richten ze het bedrijf Endemol op, dat enkele jaren later naar de beurs gaat.
In de eerste helft van de jaren negentig probeert Joop van den Ende door te breken op Broadway met de musical 'Cyrano'. Deze musical flopt echter, waardoor Joop van den Ende grote financiële verliezen lijdt. Ook het televisiepretpark Showbixx City uit 1997 kost hem veel geld en levert weinig op.

Zijn gezondheid neemt in 1999 af. Hij besluit daarom in 2000 uit Endemol (dat inmiddels is gekocht door het Spaanse Telefonica) te stappen. Hij verkoopt zijn belang van 26%, wordt miljardair en richt zich voortaan volledig op het produceren van grote musicals in Nederland, Duitsland en de Verenigde Staten.

Bronnen
https://webmail.inholland.nl/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://nl.wikipedia.org/wiki/Senseo
https://webmail.inholland.nl/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://nl.wikipedia.org/wiki/PS3
https://webmail.inholland.nl/exchweb/bin/redir.asp?URL=http://nl.wikipedia.org/wiki/Joop_van_den_Ende

Geen opmerkingen: